Je veľa faktorov, ktoré rozhodujú o pohode človeka pred Vianocami. Asi v prvom rade je to nejaký harmonogram, plán, potom dostatok financií a v neposlednom rade aj samotné nápady. Preto máme pre vás pár drobných rád, ako sa úplne pred Vianocami nezblázniť a naozaj sa na tieto sviatky tešiť.

1. Plán

Toto je veľmi dôležitá vec. Mnohí sú síce takí, že milujú ten adrenalín nakupovania na poslednú chvíľu, no s malým časom rastie nervozita. Napíšte si na papier komu čo plánujete kúpiť. Kedy to chcete kúpiť, aby ste mali dostatok času to napr. vrátiť, alebo prípadne vymeniť. 

2. Rozpočet

Už sme spomínali, že Vianoce sa tento rok dosť predražia, nakoľko celková životná kultúra zdražela a my jednoducho za všetko viac platíme. 300 eur je cca taká pomyselná suma, ktorú priemerný Slovák investuje do darčekov. Urobte si ale rozpočet! Aby ste zbytočne nevyhadzovali peniaze za hlúposti, a aby ste reálne čierne na bielom videli, koľko sa chystáte minúť na konkrétnu vec. Nakoľko bezhotovostné a bezkontaktné platenie zmazáva akési reálne uvažovanie o tom, koľko míňame. 

3. Počúvajte

Cca týždeň pred Vianocami je to asi jemne pasé, no možno ešte nie. Ak sa pravidelne stretávate s ľuďmi, ktorých sa chystáte obdarovať, počúvajte ich veľmi pozorne. Sledujte ich tak nenápadne. Zamerajte sa aj na detaily, ktoré vám pomôžu kúpiť ten správny darček.

4. Porovnávajte

Ak už viete, čo danej osobe plánujete kúpiť, doprajte si ešte čas a porovnávajte ceny. Nekupujte na prvej stránke, alebo v prvom obchode. Pozrite sa aj na inzertné portály. Nikdy neviete, čo kto predáva. Možno práve niekto predáva presne tú vec, ktorú vy zháňate.

5. Emócie

Aj keď toto je veľmi ťažké, snažte sa emócie držať na uzde. Nenakupujte pod emóciami. Tie totiž skôr radia negatívne, než pozitívne. A určite sa neutešujte vetou: "Veď sú Vianoce..." Môže vás to dostať do veľkých problémov v podobe dlhov.

Zdroj: partnersgroup.sk


Súvisiace inzeráty

Unisex