Veľmi dobre si premyslite, či sa pustíte do tejto letnej aktivity, môžete si veľmi rýchlo naštrbiť susedské vzťahy, ba dokonca mať opletačky so zákonom.

pixabay.com

Nariadenia

Na čo si teda dať pozor? Úplne na začiatku si treba načítať všeobecne záväzné nariadenia obce, či mesta, v ktorom bývate. Niekde sa takéto grilovanie toleruje, inde okamžite zaplatíte pokutu 33 eur, ba dokonca až 150 eur v správnom konaní. 

Alfou a omegou je ale domový poriadok. V starších bytových domoch sa opäť grilovanie toleruje, v nových domoch je to tabu vec. Susedov nemôžete veľmi obťažovať hlukom, prachom, pachmi, či dymom, preto ak už naozaj chcete grilovať, zvoľte ten správny gril.

Správny gril

Najlepšie urobíte, keď zvolíte na grilovanie tzv. bezdymový gril. Áno, taký existuje. Jeho bezdymovosť zabezpečuje špeciálna nádobka, do ktorej kvapká olej. Tým pádom olej nekvapká na uhlie a gril nedymí.

Rovnako zvážte polohu balkóna a jeho bezpečnosť. Niektoré balkóny sú umiestnené pod strechou, a to nie je bezpečné pre akýkoľvek gril. 

pixabay.com

Susedia

Ak máte priateľských susedov, to je hotová výhra v lotérii. Najdôležitejšie je mať korektné vzťahy nielen s majiteľom bytu, ale aj so susedmi. Ak je medzi nájomníkmi tolerancia, všetko sa dá.

Dá sa dohodnúť aj na grilovačke na balkóne, ba dokonca aj s dymom a "vôňou". Za milé opýtanie nikdy nič nedáte a budú spokojné obe strany. Nemusíte sa tak zbytočne báť, že vám príjemný večer skazí návšteva policajtov. 

Zdroj: baumagazin.sk