Zvládnuť túto náročnú dobu nám pomôžu záľuby. Poviete si, ako? Veď nemôže to a tamto. Nemôžem ísť tam a hentam. Nepozerajte sa ale na život v intenciách toho, čo nemôžete, hľadajte to, čo môžete. Toto uvedomenie vám pomôže zachovať si chladnú hlavu a cítiť sa fajn.

Ak ste teda doteraz neprepadli trendu kváskovania, či otužovania a ťahá vás to skôr k záhradke, tak poďte do toho. Každý môže mať záhradku, aj ten čo býva v paneláku. Naozaj!

Myslite na seba, aj iných

Buď si vysaďte kúsok zelene u seba na balkóne, alebo myslite vo väčšom a založte si medzi panelákmi. Dá sa to! Zistite si, či s tým súhlasia susedia, resp. či vám pri tejto milej aktivite pomôžu a choďte do toho. Aj zo skutočne malého priestoru dokážete pri kúsku fantázie vykúzliť funkčné a pokojné miesto plné zelene.

pixabay.com

Ak založíte záhradu v spoločnom priestore, myslite teda na všetkých. V takomto spoločnom priestore je potrebné mať kútik na sedenie, kútik na fajčenie (žiaľ), aj kútik na kochanie. Iba v takomto prípade budú mať potechu zo záhradky všetci.

Zvoľte vhodné materiály

Je potrebné myslieť na to, že záhradka musí byť schodná, takže ako podložia použite pevné materiály v podobe štrku, či podvalov. Keď tam bude blato, nikto tam chodiť nebude. Medzi panelákmi býva väčšinou tieň, preto voľte rastliny, ktoré tieň milujú. Možno sa to nezdá, ale je ich mnoho. Kvitnúce, aj také, ktoré oživia priestor ozdobným listom. Ak si neviete poradiť, nebojte sa obrátiť na odborníkov v záhradných centrách, ktorí vám iste pomôžu.