Myslíme tým buď bazén, alebo vírivú vaňu. Bazén je samozrejme náročná vec, či už čo sa týka priestoru, osadenia, no hlavne ceny. Tu si treba pripraviť pekných pár tisíc, ak by to mal byť bazén aj s prekrytím, tak si pokojne nachystajte aj 20 000 eur. Lacnejšia a veľmi efektná voľba je tak vírivá vaňa. 

Ako si ale vybrať a ako ju osadiť na to správne miesto? 

Nejdeme sa baviť o tom, či vírivku umiestniť v interiéri, alebo exteriéri. Bavíme sa rovno o vonkajšom umiestnení. Dbajte teda hlavne na to, aby ste vírivku umiestnili blízko "šťavy". Tzv. aby ste ju umiestnili blízko elektrického , aj vodného zdroja. Vyvarujete sa tak ťahaniu káblov po terase, či záhrade. Rovnako myslite aj na odtok pri vypúštaní.

Mnohí povedia, že to nejde, nakoľko chcú vírivku tam, kde bude najviac slnka. Uvedomte si ale, že sa budete kúpať v teplej, ba až horúcej vode, preto maximálne využitie slnečných lúčov nie je taká potrebná. Veď predsa bronz nachytáte pokojne na lehátku. 

Vírivku neumiestňujte po stromami, hlavne nie listnatými, aby ste sa nemuseli boriť najprv s peľom a neskôr s padajúcim lístím. 

Na trhu je obrovský pretlak vírivých vani. Od nafukovacích, cez pevné, až po drevené v vlastným komínom. Kvalita sa pretaví v jej životnosti. Ak si vyberiete správne, tak máte na 30 rokov pokoj. 

Pre laikov odporúčame na začiatku vyskúšať nafukovacie modely. Ľahko si ich nainštalujete aj sami, starostlivosť je minimálna. Udržujete limity teploty, čistíte kartuše vo filtrácii. Ľahko ju viete zazimovať, čím vám odpadne kopec roboty.

Je aj ekonomicky výhodná, nakoľko pojme okolo 800 litrov vody. 

Ak ale túžite po poriadnej vani s tryskami, nebodaj s vlastným komínom, pokojne choďte do toho. V tomto prípade ale odporúčame odborníka, ktorý vám poradí akú, poradí vám s osadením, aj údržbou. 


Odporúčané pre Vás

Listing image

Vírivka / kaďa na kúpanie

Kúpacia kaďa s pieckou na drevo Vnútorný priemer: 185/205 sm Množstvo ľudí: 4-6 Kapacita: 1300 l Môžete si zariadiť malý SPA-rezort vo svojom dvore (v súkromnom dome, na vidieku, na terase alebo v hoteli) - Integrovana pec (nehrdzavejúca oceľ AISI 304). Výkon 35 kW. - Sklolaminátová modra vaňa - Komín (nehrdzavejúca oceľ) 2 m; - Drevené schody; - Odvod vody (odtok) v spodnej časti D = 50 mm; - Vonkajší drevený obklad. - Ochranný kryt komína - Kompozitný kryt Farba dreva - orech Záruka 2 roky. Kontaktne cislo + 421 951 941 026

1 850 €

Zdroj: virivkysaunybazeny.skhornbach.sk


Súvisiace inzeráty

Rastliny, stromy, zelenina, ovocie