Deti sa predsa potrebujú rozvíjať aj mimo školských lavíc. Nájdu si tak nových priateľov, iný kolektív, zistia, čo ich vlastne v živote bude baviť. Preto je dôležité deťom vypĺňať čas krúžkami. 

Kto, kde, ako a kedy? 

Toto sú otázky, ktoré sa pýta každý jeden rodič. Na niektoré otázky vieme odpovedať ľahko a rýchlo, na niektoré nevedia odpovedať ani kompetentní.

Koľko: 60 eur za každý kalendárny mesiac od mesiaca, v ktorom dieťa dovŕši 5 rokov fyzického veku až po kalendárny mesiac, v ktorom dovŕši 18 rokov veku

Kde: príspevok môže byť použitý len na úhradu voľnočasových aktivít, ktorých zoznam ustanoví všeobecne záväzným právnym predpisom Ministerstvo školstva pre voľnočasové aktivity v oblasti vzdelávania a školstva a Ministerstvo kultúry pre voľnočasové aktivity v oblasti kultúry

Ako: poberateľ prídavku na dieťa (primárne)

Kedy: bude potrebné sa prihlásiť do aplikácie "Krúžkovné", ktorá však ešte stále nie je na svete. Všetko by malo byť hotové do konca tohto roka, keďže nový systém podpory účasti detí na krúžkoch by mal fungovať od roka 2023. Finančná správa je zatiaľ pripravená tento termín splniť. Každé dieťa bude mať svoj vlastný digitálny identifikátor.

Na rodičoch tak už bude teda len vybrať kde bude ich dieťa rozvíjať talent, alebo tráviť voľný čas. A samozrejme nakúpiť dané pomôcky. Opäť platí, že ak chce rodič jemne ušetriť, tak by mal siahnuť po veciach z druhej ruky. 


Odporúčané pre Vás

Listing image

Kopačky nike

Location icon Veľké Kapušany

Predám kopačky nike v dobro stave malo nosene.

10 €

Zdroj: pravneprerodica.sktouchit.sk