Maminky poctivo študujú knižky, pýtajú sa lekárov, aj skúsenejších mám: čo a kedy treba dávať papať, no niekedy sa zabúda na to, že to jedlo, aj keď len pár súst, treba nejako pripraviť. 

Kedysi si nad týmto ženy hlavu nelámali, no doba ide dopredu, aj v možnostiach, a hlavne vymoženostiach na uľahčenie varenie pre malé deti.

pixabay.com

Treba sa však pripraviť na to, že tu nejde o veci za pár eur, ale za desiatky, niekedy až stovky. Takže varič, ktorý stojí bežne aj 150 eur, poľahky kúpite plne funkčný aj za polovicu.

Dieťatko by malo prvú pevnú stravu dokonale uvarenú, naparenú a následne zmixovanú. Keďže nemajú zúbky a doteraz pili len mlieko, treba sa zamerať na konzistenciu jedla. V tom sú najlepšie prístroje, ktoré aj varia, aj mixujú. Dokonca sú také, ktoré aj rozmrazujú. Všetko sa dá, len treba mať peniaze. Preto je absolútne v poriadku, ak maminka nesiahne len po ústnych radách, ale siahne aj po varičoch z druhej ruky. Mnoho žien si v eufórii tieto stroje kúpi úplne nové, vysolia za ne mastné sumy, no potom zistia, že po pár mesiacoch sú im nanič. 

Nahliadnite preto na inzertné portály, kde nájdete kopu kuchynských pomocníkov, ktoré vám pri prvých sústach vášho bábätka pomôžu. Takýto nákup má jednu veľmi veľkú výhodu. Áno, ušetríte peniaze, ale stroje sú často používané len pár mesiacov, tým pádom sú v záruke. Takže ak by sa vám náhodou pokazil, nezúfajte, máte nárok na opravu, či vrátenie peňazí od pôvodného predajcu. Len si treba dať pozor na to, aby ste pomocníka kúpili s pôvodným blokom.