Práve v deň narodenia tohto veľkého muža sa oslavuje Deň učiteľov, nakoľko vďaka jeho pedagogickej činnosti mu prischla prezývka Učiteľ národov. História tohto sviatku siaha do 19. storočia. Nie je však celosvetovo určené, kedy sa má tento sviatok oslavovať, resp. pripomínať si dôležitú rolu učiteľa v procese socializácie detí.

Rôzne štáty ho oslavujú rôzne, nakoľko si ho spájajú s inou významnou osobnosťou, alebo udalosťou. U nás sa oslavuje od roku 1955 28.marca. 

Byť učiteľom však neznamená len odstáť si pred žiakmi niekoľko hodín a odísť domov. Rola učiteľa je nesmierne dôležitá. Niekedy zanecháva v živote človeka oveľa väčšiu stopu, ako samotný rodič.

Každý jeden z nás by vedel povedať aspoň o jednom, že si bude na neho pamätať do konca života. 

Títo učitelia zožali aj svetovú pozornosť, nakoľko sa učiteľstvu oddali natoľko, že pre svoje "deti" urobili niečo naviac, ba dokonca veci, o ktorých by sa malo písať. 

Niektorí sa rozhodnú ísť za študentmi do nemocnice a čítať im učivo, iní akceptujú, že študentky nemajú kde nechať svoje deti a venujú sa im počas hodiny. Ďalší sa vedia odviazať so svojimi outfitmi, ktorými chcú študentov niečo naučiť a inšpirovať. 



Zdroj: direktor.skboredpanda.com