Tento mesiac je teda akýmsi prechodom zo zimy do teplého počasia. Je to prechod z niečoho pochmúrneho a bezfarebného do farbami zaliatej krajiny. 

A práve tieto farby môžu v živote nielen žien, ale aj ostatných narobiť poriadnu šarapatu. O čom hovoríme? No predsa o alergiách, ktoré sa už hlásia o slovo. 

Z bylín spustí alergiu skorocel, žihľava, agát, baza aj štiav. Alergici si musia dávať pozor aj na trávy ako timotejka, mätonoh, lipnica, či žito. Stále ešte doznieva sezóna brezovitých a cyprusovitých rastlín, ku ktorým sa pridruží aj dub.

Dá sa teda povedať, že máj - jún sú tie najhoršie peľové mesiace pre alergikov, nakoľko sa koncentrácia peľu a alergénov kumuluje už z marca a apríla. 

kalendar.aktuality.sk

Až 40 % populácie má k nejakému typu alergie vrodené predpoklady a patrí medzi atopikov. Preto si treba skutočne pozor, hlavne pri jarných prácach na záhrade, či na chate, kedy sa viac nachádzame medzi stromami.

Najlepšie je pustiť sa do práce po daždi, najlepšie vo výdatnom, ak to vôbec ide. Vtedy dážď akoby zmyje peľ a lepšie sa dýcha. 

Zdroj: pluska.skimunovital.sk