Leto je najlepšie stráviť niekde pri vode, no treba si dvakrát premyslieť, či je to vhodné aj pre deti. 

Slnko

Skôr ako na vodu treba myslieť na intenzívne slnečné lúče. Detská pokožka je veľmi tenučká a obsahuje veľmi málo prirodzených ochranných faktorov. Preto treba dieťa extrémne chrániť. Bez "50tky" teda ani na krok. Rovnako by sme dieťa nemali nechať úplne nahé. Treba zvoliť celotelové plavky a vyhýbať sa najväčšiemu horúcemu slnku. Najvhodnejšie je teda ísť sa s dieťaťom kúpať až po 14 hodine. Tieto maximálne opatrenia treba dodržiavať až do 3-4 roku života dieťaťa. 

Voda

O kúpaní sa v bazéne sme sa už zhovárali (TU). Čo ale také prírodné vodné plochy? Sú vôbec pre dieťa vhodné? Pozitívum takejto vody je, že nie je chlórovaná, no hrozia z nej iné infekcie a choroby, preto treba veľmi starostlivo sledovať správy Úradu regionálneho zdravotníctva.

Ak je voda nezávadná, je pre dieťa vhodná, no treba byť ostražití, nakoľko hĺbka v prírodnej vode sa veľmi rýchlo mení a jeden krok môže spôsobiť tragédiu. 

Najlepšie urobíte, keď sa s dieťaťom pohráte na brehu jazera vo vode maximálne po kolienka. Aj keď použijete "splash" plienku, aj tak dieťa nie je úplne chránené. Zamedzíte tak infekciám. 

Zdroj: mamaaja.sksvetevity.sk


Súvisiace inzeráty

Hračky