Pani okamžite zareagovala a chlapcovi začala ukazovať, čo všetko tam majú. No chlapčeka nič z toho nezaujalo, pretože on si prišiel po úplne iné zvieratko. Zvieral v rukách malú sklenenú krabičku, ktorá mu visela na krku. Práve v nej si chcel svoje vytúžené zvieratko odniesť domov. Pani predávajúca naozaj nevedela, čo sa zmestí do takej malej krabičky.

V tom chlapček povedal nahlas svoju túžbu: "Želám si jedného červíka." Áno, presne jedného obyčajného červíka, ktorý je bežnou potravou ostatných zvieratiek v chovateľských potrebách. 

Bolo to tak neskutočne milé, žeby mu v tej chvíli nikto nemohol povedať nie. Chlapček dostal do krabičky jedného červíka (zadarmo) a celý bez seba vyšiel von. Mamka sa jemne hanbila, no vyjadrila sa, že sám synček jej doma povedal, že si myslí, že o iné zvieratko sa nezvládne ešte postarať. Nuž, musím uznať, že toto je naozaj krásny a zodpovedný prístup. 

Tak, ako si chlapček želal len jedného červíka, tak si aj mnohí ďalší želajú zvieratko, ktoré je iné, iné ako psíky, mačky, či škrečky.

Niekto možno túži ovečke, či koníkovi. Áno, je to oveľa komplikovanejšie, ako pri psíkovi, no kde je vôľa, tam je aj cesta. Každá starostlivosť o niečo živé predsa človeka formuje a vedie ho k zodpovednosti a plneniu si povinností, preto ak niekto túži po ovečke, aj tú možno kúpiť za lacnejší peniaz cez inzerát.