Zahraničný trh je odlišný od toho nášho domáceho. Aj ľudia sú iní, vynaliezaví... Preto sa pripravte doslova na "lov" na dobré auto s pravdivými údajmi. 

Ak sa teda už rozhodnete pre auto z dovozu, riaďte sa pár šikovnými radami, ktoré vám zrejme ušetria nemalé peniaze.

Čas

Pre auto z dovozu sa väčšinou rozhodnú ľudia, ktorí majú čas. Takí, ktorí nepotrebujú auto veľmi promptne. A to je dobre. Buďte trpezliví. Utrieďte si svoje priority a stanovte si rozpočet. Môžete sa do toho pustiť aj sami, no vždy je lepšie, ak máte niekoho, komu veríte a kto sa dovozu venuje. Autobazár carbb.sk sa už niekoľko rokov venuje dovozu áut na objednávku zo zahraničia. Má skúsenosti s rôznymi situáciami, aj negatívnymi, aj pozitívnymi, no všetko dokáže pretaviť do spokojnosti klienta.

Miesto

Povedali by ste si, že miesto je zanedbateľný parameter, ale nie je to tak. Miesto je veľmi rozhodujúce. Za prvé, môžete si auto ešte obzrieť, za druhé, čím bližšie máte dovezené auto k miestu bydliska, tým menšie náklady na prepravu budete mať pri dovoze auta. V tomto prípade sa treba obrátiť autopredajcu, ktorý vám s kúpu pomáha. Ak je pedant a poctivý, tak takúto vec s ním nemusíte ani riešiť. Urobí to za vás, aby vám minimalizoval náklady. 

pixabay.com

Strašiak "stočené kilometre"

Najväčším postrachom pri kúpe vozidla zo zahraničia sú stočené kilometre. Obrovskú pomoc vám v tomto môžu poskytnúť internetové stránky, ktoré si vedú tzv. históriu vozidiel podľa evidenčného čísla. Rovnako si viete overiť platnosť STK a EK, či prípadné exekúcie. Pýtajte sa predajcu na takúto možnosť overenia. Najlepšie bude, ak to urobí pred vami, a tak vás uistí, že si namiesto našliapaného tátoša nekupujete kopu šrotu.

Preprava

Je rozdiel, nechať si auto "doviesť" a "doviesť". Aby sme to ozrejmili. Laicky povedané, auto môže predajca doviesť z Veľkej Británie povedzme do Nemecka, alebo ho môže doviesť z Veľkej Británie na Slovensko. Je to sakra rozdiel. Preto sa treba vopred informovať, inak sa pripravte na to, že vás čaká nákladná cesta naspať. Tankujete 2x, platíte diaľničné známky 2x...

Nekonečné otázky

Pri akejkoľvek kúpe nie je otázok nikdy dosť. Seriózny predajca vám s radosťou odpovie. O dovezenom aute má všetky informácie a rád ich poskytne, nehovoriac o všetkých papieroch, ktoré ú potrebné k vozidlu, ako osvedčenie o evidencii, COC certifikát (ak je k vozidlu), či doklad o absolvovaní technickej a emisnej kontroly.

Slovenčina

Ak už pristúpite ku kúpe, nechajte si zmluvu u predajcu vyhotoviť rovno v dvoch jazykoch. Inak vedzte, že vás preklad zmluvy bude stáť na Slovensku oveľa viac. 

pixabay.com

Zdroj: carbb.skautomagazin.skwebnoviny.sk


Súvisiace inzeráty

Služby