Ak už teda nadobudnete nejakú nehnuteľnosť, treba ju aj zariadiť. Na zariadenie si možno vziať nejaký spotrebný úver, ktorý v konečnom dôsledku niekoľkonásobne preplatíte, alebo sa poobzerajte po bazároch a predajoch z druhej ruky. 

To, že je niečo z druhej ruky, neznamená, že je to staré a ošarpané. Inzertné portály ponúkajú aj nový a vkusný nábytok. Len si treba vedieť správne vybrať a nenechať sa "obabrať". Na čo si pri kúpe nábytku z bazáru treba dať teda pozor? 

1. Nekupujte mačku vo vreci

Ak je to možné, vždy si danú vec pozrite naživo. Je nám ale jasné, že nie vždy to bude možné. Preto si vyžiadajte čo najviac detailných fotografií. 

Rovnako, ak to predajca neudáva, zisťujte si rozmery. Tie sú pri každom zariaďovaní priestoru maximálne dôležité. Určite sa nenechajte "učičíkať" slovami: "To sa vám tam určite zmestí." 

2. Drevo = risk

Nechceme vás odhovárať, ale dobre si premyslite, či budete kupovať drevený nábytok. Ak ide o nový kus, je to niečo iné, no požívaný kus môže byť napadnutý škodcami, alebo plesňami. 

Najpravdepodobnejšie je, že škodcovia sa budú nachádzať v nábytku z brezového, bukového, čerešňového, smrekového a jelšového dreva.

3. Platba

Nikdy nič neplaťte vopred. Nábytok je rozmerná vec, často možno s komplikovanou dopravou. Dajte si teda pozor na to, že niečo zaplatíte, no narazíte na neseriózneho predajcu, ktorý sa doslova vykašle na to, aby vám danú vec poslal. 

Najistejším spôsob je platba pri preberaní tovaru.

Zdroj: e15.cztopbyvanie.sk


Súvisiace inzeráty

Nábytok