Veľkosť

Aká by mala byť skriňa veľká? No predsa taká, ako len vy chcete. Nezabudnite však na to, v akom veľkom priestore žijete. Ak kalkulujete s každým voľným centimetrom, robte to aj pri výbere skrine. Najlepšie bude, ak sa zameriate na výšku skrine, čím vyššia, tým lepšie. Spravíte tak priestorový kompromis.

Vstavaná, či voľne stojaca? 

Aj jedna, aj druhá možnosť má svoje pozitíva a negatíva. Základný rozdiel je v ich flexibilite pri sťahovaní, alebo pri maľovaní, alebo len pri obyčajnej reorganizácii bytu, domu, alebo len spálne. Šatníkovú skriňu posuniete kam chcete, vstavaná zase vyplní akýkoľvek priestor, či výklenok.

Čo nosíte?

Pri výbere skrine neriešte len jej veľkosť, alebo vonkajší vzhľad. Riešte aj jej vnútro. Sú ľudia, ktorí si radi ukladajú veci do komínkov, alebo sú takí, čo si najradšej všetko vešajú.

Preto sa zamyslite nad tým, či budete mať v skrini viac políc, alebo palíc na vešiaky. 

Odporúčame zakomponovať do skrine aj zopár malých krytých šuplíkov, ktoré využijete na spodnú bielizeň, alebo na šperky, či okuliare. 

Materiál

Zvýšenú pozornosť musíte venovať aj materiálu šatníkovej skrine. Je to totiž kus nábytku, ktorý budete často používať. Zatváranie, otváranie, búchanie... Skriňa dostane zabrať zvonku, aj zvnútra.

Police skrine by mali byť pevne a dôkladne umiestnené, aby zvládli váhu uloženého oblečenia. 

Zdroj: teraz.skpostele-spalne.sk


Súvisiace inzeráty

Nábytok