Nevýhody

Medzi prvú nevýhodu tohto povolania možno zaradiť už len cestu k tomu, aby ste sa vodičom stali. Nie je to také jednoduché a vodičské oprávnenia treba mať, inak hrozia nemalé problémy vám, aj vášmu zamestnávateľovi. 

Takže slová ako "ja viem šoférovať hocičo", tie naozaj neobstoja. Potrebujete vodičské oprávnenie kategórie "E". Aby ste sa mohli zúčastniť kurzov pre kategóriu „E“, musíte mať otvorenú kategóriu „C“ a potvrdenú prax v riadení akéhokoľvek vozidla (skupina „B“ alebo „C“). Je to teda trocha zdĺhavý proces, na konci ktorého ešte nemusí prísť vytúžená práca, nakoľko mnoho prepravných spoločností žiada prax.

Lekárska prehliadka a psychotesty sa tiež zaradili do skupiny "must have" ešte predtým, ako vám niekto povolí posadiť za volant obrovského kolosu.

V súčasnej dobe je veľkou nevýhodou aj koronavírus, ktorý mnoho vecí spomaľuje. Vyžaduje sa očkovanie, testovanie, či preukazovať sa prekonaným ochorením. Treba spoľahlivo sledovať situáciu na hraniciach a pripraviť sa na to. 

A v neposlednom rade, ak už všetkým prejdete, musíte byť na to jednoducho človek. Človek, ktorý je odolný voči stresu, dokáže sa sústrediť na jazdu dlhé hodiny, dokáže byť odlúčený od rodiny a priateľov. 


Odporúčané pre Vás

Listing image

Vodič SK- Rumunsko/Kolečko, základ 1500€

Location icon Bratislava-Rača

Príjmeme vodiča MKD, auto do 12 tona + príves na trase Bratislava - Rumunsko- Bratislava a Bratislava - Slovinsko - Bratislava. Požiadavky: vodičský preukaz skupiny CE. platné psychotesty, slušné a inteligentné vystupovanie, potvrdenie od lekára, kvalifikačná karta vodiča, digitálna karta vodiča. Ak spĺňate požiadavky napíšte nám na mocargo@mocargo.sk alebo zavolajte na tel. číslo +421 905 612 573

1 850 €

Výhody

Najväčšou výhodou tejto práce je už celé roky plat. Vidina pekných peňazí dokáže prelomiť aj clivotu a smútok za rodinou.

Ďalšou výhodou je spoznávanie krajín, samozrejme ak budete jazdiť medzinárodne. S tým možno spojiť aj výhodu učiť sa jazykom. To ale závisí od prístupu a chcenia vodiča.

Medzi ďalšie výhody patrí aj mnoho ďalších benefitov, ako pravidelná pracovná doba, príplatky za prácu v noci alebo počas sviatkov.

Zdroj: intime-express.commarshalinstrument.ru


Súvisiace inzeráty

Ponuky práce