Mnohí doma uchovávame množstvo kníh, pretože máme k nim citový vzťah. Ale raz príde čas, kedy sa ich dobrovoľne vzdáme a posunieme ich niekomu, komu sa ešte zídu. Kam s takýmito knihami?

Raz sa jedna pani opýtala na fóre veľmi zaujímavú otázku: Vezmú knihy do záložne? Jej idea bola jednoznačná. Na knihách chcela zarobiť aspoň torzo kúpnej ceny, čo vôbec nie je zlé, práve naopak.

Pre záložne knihy nie sú atraktívny artikel, dokonca je takmer isté, že knihy ani neberú. To by musela byť naozaj veľmi exkluzívna a cenná kniha. 

Tak kam s knihami, ak chcem čo to na nich zarobiť a investovať ich možno do nových kúskov?

Jednoznačne sú to inzertné portály. Tam sa veci točia, tam sa veci predávajú jedna radosť, no samozrejme musíte veľmi triezvo odhadnúť cenu. 

Knihy dokonca vykupujú často aj knižnice. Za lacnejší peniaz si tak obohacujú svoju zbierku. Dokonca sa k nim pridali aj kníhkupectvá. Tie mávajú na svojich internetových stránkach sekciu odpredaja kníh. Stačí, ak tam zadáte ISBN knihy a vygeneruje sa vám cena, za ktorú môžete knihu kníhkupectvu predať.

No a v neposlednom rade sú to antikvariáty. Toto je to pravé miesto, kam so staršími knihami. Nebojte sa však sledovať ani čo sa deje vo vašej obci, či meste. Často sa organizujú burzy, susedské predaje, či predaje z garáže, kde knihy ľahko predáte.


Súvisiace inzeráty

Knihy