Druhá vec je tá, že mobily sa až tak rýchlo nevymieňali. Jednoducho, pokiaľ fungoval, nebol dôvod na výmenu. Toto sa v dnešnej dobe už takpovediac "nenosí". 

Rovnako sme sa starých mobilov ani nezbavovali. Jednoducho sme ich odložili do zásuvky, nevedno prečo, no robili sme to. Preto teraz možno u seba doma skrývate nostalgické poklady, na ktorých môžete na bazároch aj pekne zarobiť. Mnohé kúsky nabrali zberateľskú hodnotu.

Ktoré kúsky sú to? No samozrejme nezničiteľná NOKIA 3310. Po tej mohol prejsť aj traktor a prežila to bez jediného škrabanca a poškodenia funkčnosti. "Novinka" z roku 2000 bola skutočne žiadaným kúskom a dnes by ste za zachovalý model dostali pokojne aj cez 300 eur. 

Tento mobil zanechal vo svete technológií takú stopu, že sa Nokia rozhodla vydať v roku 2017 "nový model", ktorý vychádza z originálu.

Manažérsky mobil s krytou klávesnicou Ericsson T28s si získal svoju fanúšikovskú základňu. Veľmi podobná bola Nokia 8810, ktorá vyšla v roku 1996. Vtedy sa daný kúsok predával za viac ako 20 000 slovenských korún. Dnes by ste ho predali aj za trojnásobok v eurách samozrejme. 

A samozrejme, kto by netúžil po krásnom milom modrom telefóniku Nokia 3100. Cenovo bola najdostupnejšia. Na e-shope ju dokáže nájsť aj novú za pár eur, konkrétne za necelých 12 eur, no zberateľský kúsok z roku 2003-2004 má ďalekosiahle vyššiu hodnotu.   

Zdroj: chip.cz


Súvisiace inzeráty

Ostatné (elektronika)