Lokalita

Na inzertných portáloch síce nájdete ponuky z celého Slovenska, no vedzte, že pri kúpe elektroniky je lokalita viac, než dôležitá. Do vyhľadávanie si zadajte vzdialenosť, ktorú ste ochotní prejsť za kúpou. Osobný odber je pri kúpe elektroniky viac než potrebný.

Okukáte tak nielen produkt, ale aj predávajúceho.

Fotografie

Inzeráty bez fotografií ani nepozerajte, načo. Ak si niekto nedá námahu tovar odfotiť a priložiť reálne fotky k inzerátu, ten už zďaleka pôsobí ako nedôveryhodný predávajúci.

Dôvod predaja

Dôvod kúpy je jasný, ale dôvod predaja by vás tiež mal zaujímať. Niekto vypratáva povalu, niekto prerába, niekto má v tom len jednoducho záľubu. Dôvody sú rôzne, no môžu vám napovedať, v akom stave sa daný kus elektroniky nachádza. 

Človek, ktorý má s predajom skúsenosti vie, že predať pokazený kus sa neoplatí. 

Záruka

Tento údaj je pridaná hodnota, od ktorej sa odvíja aj cena samotného produktu. Nech vám ale nikdy nestačia len slová! Tu musíte vidieť záruku doslova čierne na bielom. 

Čo je podozrivé?

Niekedy je až príliš veľa informácií a veľa detailov podozrivým faktorom. Dávajte si pri takýchto predajcoch pozor. 

Dobrá rada

Ak sa rozhodnete kúpiť nejaký menší kus elektroniky bez osobného odberu, radíme vám, otvárajte balík priamo na pošte pri účasti pracovníka. Máte tak svedka v prípade podvodu. 

Z vlastnej skúsenosti: brat sa rozhodol kúpiť mobilný telefón, na dobierku, prevzal si ho na pošte. Po otvorení balíka bol v krabičke len pokrčený papier. Tým, že balík otvoril pred svedkom a uložil si inzerát, prípad riešila polícia a celá suma sa mu vrátila. :)

Zdroj: endy.sk


Súvisiace inzeráty

Ostatné (elektronika)