Mnohé segmenty prosia o pomoc, no gastronómia doslova o pomoc kričí. Koronavírus zatvoril stravovacie zariadenia. Na začiatku pandémie nemohol nikto nič, maximálne vydávať pár porcií denne cez okienko.

Potom prišla úľava a prevádzky dúfali, že aspoň z časti vykryjú svoje straty. Avšak prišla druhá vlna, a teraz všetkých terorizuje tretia vlna. Jednoducho si nikto nie je ničím istý. Preto je veľmi komplikované zamestnať sa v tomto segmente.

No ten, kto reštauráciu úplne nepoložil, tak zamestnancov potrebuje. Aj keď sa zmení správanie spotrebiteľa a prevádzok, tak gastro v nejakej forme prežije. 

Momentálne je najväčšia istota zamestnať sa v gastre ako kuchár, alebo rozvozár jedla. Kuchár musí variť a niekto to jedlo musí dostať k zákazníkom.

Práca čašníka je otázna, nakoľko nie každý zamestnávateľ je schopný udržať si staff aj v období, kedy je reštaurácia, alebo kaviareň zatvorená. 


Súvisiace inzeráty

Ponuky práce