Problém sa volá: 100ml. Presne toto je objem, presne toto je číslo, ktoré si treba vryť do pamäte a nesnažiť sa bojovať s pravidlom, ktoré platí po celom svete.

Jednoducho platí: Na palubu lietadla v príručnej si smiete vziať tekutiny a gély v obaloch do maximálneho objemu 100 ml. Všetky balenia musia byť umiestnené v jednom priesvitnom uzatvárateľnom vrecku s maximálnym objemom 1 liter. Vrecko by malo mať maximálny rozmer 20x20cm.

A je naozaj jedno, či ide o zubnú pastu, alebo drahý parfum. Čo je ale dobré poznamenať, toto nariadenie sa týka len príručnej batožiny, netýka sa veľkých kufrov, ktoré idú dole do lietadla. 

Ale viete, prečo je to tak? Tento objem má svoje opodstatnenie. Pravidlo 1 litra rozdeleného do 100ml fľaštičiek je kvôli teroristom a bolo zavedené v roku 2006.

Teroristi totiž pašovali do lietadla výbušniny vo fľaškách od Coca-Coly a Spritu (tzn. mali viac ako 100ml). Plánovali útok až na 10 lietadiel, no našťastie boli ich plány zmarené. 

Nariadenie malo byť len dočasné, no máme rok 2023 a stále platí. "Dočasnosť" trvá však už 17 rokov. Zmení sa to vôbec niekedy?

Odpoveď znie: ZMENÍ! A to už dosť skoro, konkrétne v roku 2024. Môžu za to nové špičkové 3D skenery. Ich sofistikované algoritmy dokážu presnejšie odhaliť zbrane a výbušniny. takže by mali veľmi odhaliť, aj akú tekutinu máte v batožine.

Zdroj: bezmapy.comaktuality.sk


Odporúčané pre Vás

Listing image

RC simulátor pre letecké modely

Ponúkam DVD s RC Simulátorom bez ovládača s 150 rôznymi modelmi / lietadiel, helikoptér, drony / so spaľovacím alebo elektrickým motorom.Veĺký výber terénu- prostredia. Možnosť nastavenia počasia sily a smeru vetra. Simulátor Vám nainštalujem do Vášho PC a osobne predvediem jeho činnosť na mojom i Vašom PC u mňa v Bojniciach pri Prievidzi. Kontakt 0904 460 369

15 €


Súvisiace inzeráty

Ostatné (voľný čas)