Asi najviac mladších ročníkov, si k Vianociam želá nový mobilný telefón. Nebudeme si klamať. V tomto smere technológie kráčajú dopredu míľovými krokmi a keby sme chceli udržať s nimi krok, museli by sme meniť mobilný telefón snáď každý polrok, ak nie aj častejšie.

Preto, ak chcete potešiť deti novým mobilom, mrknite najprv na bazár. Nenechajte sa však oklamať podvodníkmi, aby ste zbytočne neprišli o peniaze. 

Ako vyberať?

Na bazároch nájdete mnoho kusov, ktoré sú ešte zabalené v pôvodných obaloch. Toto je tá najlepšia voľba. Zväčša ide o lacnejšie získané telefóny k novému paušálu.

POZOR! Vždy však požadujte aj faktúru alebo pokladničný blok, aby ste sa vyhli prípadným problémom s reklamáciou. Toto upozornenie platí pre akúkoľvek kúpu. 

Odporúčame kupovať mobil len zo Slovenska, najlepšie z okolia, aby ste si mohli preň osobne prísť.

Dôležité je balenie. Vždy trvajte na tom, aby ste mobil dostali v originálnej škatuli, aby ste mohli skontrolovať sériové číslo, resp. IMEI na nej a na (alebo v) mobile.

Ak už ste si našli kúsok, ktorý sa vám páči, porovnajte ho s viacerými ponukami. Rovnaký mobil, približne rovnako používaný. Ak sa cena toho vášho veľmi nelíši, nemusíte sa báť. Nejde o podvod a pokojne kontaktujte predávajúceho. 

Zdroj: fony.dnes24.sk