Kedysi boli homeoffici privilégium, dnes je to bežná vec. Online vyučovanie bola úľava, dnes opäť bežná vec.

Isté veci sa dajú, no najviac trpí sociálny kontakt. Chýbajú nám kávičky, párty, večierky, kiná bez obmedzení. Áno, dá sa, no prítomnosť dezinfekcie, rúšok, či obmedzení v počtoch, nám nedáva ten pocit ako voľakedy.

Ak sa situácia opätovne zhorší natoľko, že zavrú kiná, prispôsobte sa aj tu a vybavte si kinom svoju vlastnú domácnosť. 

Čo potrebujete?

Na to, aby ste si užili dokonalý filmový pocit, stačí naozaj málo. Priestor, veľkú pohodlnú sedačku, plátno a projektor.

Zdá sa vám, že to bude nákladné? Ani nie. Stačí otvoriť bazár a vedieť hľadať. Úplne jednoducho tak prídete k projektoru, plátnu, alebo kvalitnej zvukovej výbave, ktorú na zriadenie svojho vlastného kina potrebujete.

Ako vybrať projektor?

Projektory sa delia podľa viacerých faktorov, a to podľa použitia, podľa rozlíšenia, podľa technológie zobrazenia, podľa svietivosti, či projekčnej vzdialenosti. 

Je toho teda mnoho, no pre domáce využitie nemusíte mať až také vysoké nároky. Potrebujete Home Cinema projektor, ktorý podporuje širokouhlé rozlíšenie. Štandardné Home Cinema projektory ponúkajú Full HD rozlíšenie a tie lepšie dokonca 4K, pričom disponujú pomerom strán 16:9 alebo 21:9.

Parameter rozlíšenia je dôležitý. Pre potreby domáceho kina je to FullHD (1980x1080 px), HD (1280x768/800 px) alebo WUXGA (1920x1200 px).

Svietivosť a projekčná vzdialenosť sú takpovediac bežné, čo najmenšie. Svietivosť projektora je do 2000 lm a projekčná vzdialenosť je do 2 metrov.

 Zdroj: datacomp.sk