Preto je lepšie, ak rodič nahliadne na inzertné portály a vyberie dieťaťu na štúdium notebook z druhej ruky. Avšak nie každý jeden notebook je na štúdium určený. 

Webová kamera a displej

Online výučba je založená na interakcii učiteľa a žiakov v online priestore. Najlepšie je preto, ak je displej notebooku dostatočne veľký. Dieťa má tak priestor sledovať učiteľa, aj riešiť úlohy. Zamerajte sa preto na "palce" displeja.

Aby dieťa jasne videlo, čo mu učiteľ ukazuje, je dobré, aby mal notebook integrovanú kameru. 480p VGA webkamera je slušný základ, no ideálne sú notebooky s webkamerou s rozlíšením HP 720P alebo vyšším a ideálne s technológiou HP TrueVision. 

Obraz je pri výučbe omnoho podstatnejší ako zvuk. Veď nie nadarmo sa hovorí, že lepšie je 1x vidieť, ako 100x počuť. Notebooku disponujú dostatočnými reproduktormi. 

Prenosnosť a výkon

I keď je veľmi dôležité, aby malo dieťa na štúdium určené jedno miesto, kde sa dokáže plne sústrediť, pri výbere myslite na prenosnosť notebooku. Jednoducho povedané, aby aj dieťa zvládlo notebook sklopiť a preniesť na iné miesto. 

Deti a študenti na základnom a strednom stupni škôl nebudú potrebovať až taký výkonný notebook. No zase potrebujú, aby takpovediac notebook "fičal". 

Bude teda stačiť prenosný počítač s operačnou pamäťou 4 GB alebo lepšie s kapacitou 8 GB a pevný disk s kapacitou tak 265 GB. Pre pohodlnú prevádzku zvoľte notebook s viacjadrovým procesorom, ktorý zvládne súčasné fungovanie viacerých aplikácií.

Zdroj: hpobchod.skalza.cz