Mysleli ste však aj na to, aby ste televízor umiestnili správne? Teraz myslíme, zdravotne správne. Aby nebol veľmi ďaleko, blízko, alebo vysoko. Všetky tieto parametre sú veľmi dôležité.

Uhlopriečka

Súčasný trend pri kúpe televízora je rozlíšenie a uhlopriečka. Veď čím väčší televízor, tým lepšie, či? No bolo by to tak, keby sa dal tak rýchlo zväčšovať priestor obývačky, ako sa dá rýchlo kúpiť väčšia uhlopriečka. 

Vezmite do rúk meter a odmerajte si pred kúpou vzdialenosť sedačky od miesta, kam chcete televízor umiestniť. Všeobecne platí, že vzdialenosť medzi miestom, odkiaľ sa na televízor pozeráte a televízorom samotným, by mala byť 2,3 až 3-násobkom uhlopriečky televízora.

alza.sk

Ideálna vzdialenosť sa mení aj s kvalitou obrazovky.

Výška

Tak, ako je dôležitá uhlopriečka, je dôležitá aj výška. Ideálne je, keď je stred obrazovky vo výške očí, resp. kúsok nad ňou.

Vzdialenosť vašej sedačky od TV je dôležitá kvôli rozlišovacím schopnostiam ľudského oka a ostrosti videnia. Ak toto všetko splníte, tak už vám nič iné neostáva, len si sadnúť, vziať do rúk ovládač a vychutnať si obľúbený film.

Zdroj: alza.sksedackyphase.sk