Čerstvý chren obsahuje vlákninu, vitamín C, kyselinu listovú, ale aj draslík, horčík, vápnik, zinok či mangán.

Čo teda robí jeho konzumácia v našom tele?

- antioxidanty, ktoré obsahuje dokáže stimulovať biele krvinky v tele. Tým pádom vysoko podporuje nakopáva imunitu

- chren obsahuje aj sinigrínu. Práve táto látka je zodpovedná za to, že chren štipľavý, alebo pikantný. Táto látka pôsobí protirakovinovo 

- chren si do jedla pridajte aj vtedy, ak bojujete s nadváhou. Má minimálne kalórií, no veľa vlákniny, ktorá dokáže zasýtiť na dlhší čas. Rovnako aj jeho pikantnosť podnecuje spaľovanie


Odporúčané pre Vás

Listing image

Výkopová zemina

Location icon Brestovany

Darujem zeminu za odvoz. Zemina žltá ílovitá vhodná na zasypanie veľkých nerovností, zrovnanie terénu a pod...

0 €

- chren odvodňuje, pretože sa "nemusí" so sodíkom

- znižuje krvný tlak

- má protizápalové účinky

- štipľavý koreň je pomocníkom aj pri zahlienení, prechladnutí i chrípke

Pripravte si doma chrenový sirup, ak nezvládate konzumovať čerstvý nastrúhaný chren. Ako na to? Chren očistite a nahrubo nastrúhajte. Dajte do skleneného uzatvárateľného pohára a zalejte asi 150 g medu. Pohár zatvorte a postavte na teplé miesto. Na druhý deň šťavu preceďte do tmavej fľašky. V chladničke vydrží asi 6 dní. Užívajte 3-krát denne čajovú lyžičku ako prevenciu prechladnutia alebo pri kašli.


Zdroj: cvicte.skzahradkar.pluska.sk


Súvisiace inzeráty

Šport