Kedysi sa rodina pripravovala na školu už pár týždňov dopredu. Postupne, pomaly, hlavne ak je v rodine viac školopovinných detí. No teraz rodičia väčšinou čakajú na obchodné reťazce, kým spustia akcie, aby nakúpili čo najlepšie. Je to úplne pochopiteľné. 

Všetko išlo hore, všetko dražie. Napr. Písacie alebo kresliace potreby oproti minulému roku zdraželi o 11%. Za zošity, či výkresy si rodičia priplatili o 16% viac.

Poriadna školská taška stojí najmenej 50 eur, a to sme ešte dosť pri zemi. Dnešná doba je neúprosná a deti chcú mať všade svoje obľúbené postavičky, či hrdinov a obchody to veľmi dobre vedia. To, čo je v kurze, je jednoducho drahšie. Takže školská taška môže pokojne stáť aj 100 eur!

Rodičov môže aspoň upokojiť zvýšenie príspevkov, ktoré im čiastočne pomôžu vykryť výdavky. No dá sa pomôcť aj inak. Nie je hanba, keď rodičia siahnu po veciach z druhej ruky, alebo popozerajú bazoše a zľavové portály. Nikdy neviete, čo použiteľné tam nájdete a na druhej strane môžete niečo predať zase vy.

Zdroj: spravy.rtvs.sk


Súvisiace inzeráty

Výbava