Dieťa by tam malo mať doma vytvorené podmienky na štúdium. Nehovoríme tak ani o vybavení, ako je písací stôl, notebook, lampa, ale skôr o prostredí, o akejsi učiacej oáze.

Ako ju dosiahnuť? Základ je detská izba. Nikdy dieťa neusaďte v kuchyni, či v obývacej miestnosti. Vy budete tým rušiacim elementom, na ktorý sa dieťa zameria a nebude sa venovať učeniu.

pixabay.com

Televízor

Televízor ako taký do detskej izby do určitého veku nepatrí. Zbytočne odpútava pozornosť dieťaťa a láka ho k zapnutiu. Dieťa je veľmi šikovné a vynaliezavé a dokáže si televíziu zapnúť aj potajomky a rodič si to ani nevšimne. Eliminujte tak tento prvok.

Farba

Tak, ako v iných miestnostiach v byte, či dome je dôležitá farba stien, ešte dôležitejšia je v detskej izbe. Psychológia farieb hovorí jednoznačne. Farba, ktorá ale dokáže nielen ukľudniť a podporiť sústredenosť je jednoznačne modrá. Samozrejme, že vás teraz nenabádame k tomu, aby ste húfne maľovali deťom izby modrou farbou, no skúste ju vkusne do izby zakomponovať.

Poriadok

A čo najviac podporuje sústredenie? Jednoznačne poriadok. Neporiadok skrátka rozptyľuje. Netreba upratať izbu do najmenších detailov. Stačí ak bude ustlaná posteľ, či uložené hračky a oblečenie.

Zdroj: moebelix.sk


Súvisiace inzeráty

Výbava