Je veľmi dôležité, aby rodičia nestrácali záujem a aby neboli veľmi nadšení z toho, že zrazu majú akoby od detí pokoj. Toto nie je cesta, hlavne v dnešnej dobe, kedy na deti číha toľko nebezpečenstiev, najmä v online priestore. 

Rodič by si mal pestovať s dieťaťom vzťah založený na dôvere v akomkoľvek smere. Dieťa by sa nemalo báť zveriť a priznať s hocičím. Samozrejme, že s pribúdajúcim vekom musí rodič dopriať dieťaťu súkromie, no aj to by malo mať svoje hranice. 

Žiadny rodič nechce predsa riešiť obťažovanie, znásilnenia, ublíženia na fyzickom, no hlavne psychickom zdraví dieťaťa. Ako si teda pomôcť?

Jedným veľmi šikovným nástrojom je rodičovská kontrola internetového rozhrania dieťaťa. Jednoducho si rodič a dieťa určia pravidlá.

Na trhu je mnoho aplikácií , ktorú si nainštaluje dieťa do svojho mobilu. Tá umožní rodičovi z vlastného zariadenia na diaľku určovať základné digitálne pravidlá, ktoré budú dieťa usmerňovať pri učení, hraní sa aj objavovaní internetu.

Rodič tak teda vidí do mailov, vidí do vyhľadávača, vidí o čo má dieťa na internete záujem. Rovnako dokáže určiť dieťaťu, koľko môže času stráviť na internete, či hraním hier. Určí mu napr. že denne strávi na internete 2 hodiny, následne sa prístup zamedzí. 


Súvisiace inzeráty

Výbava